Δραστηριότητες/Πράγματα να κάνεις στη Θάσο

Villa Oliva

Τοπική κουζίνα και προϊόντα

Τοπική κουζίνα και προϊόντα

Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα της Θάσου, βασισμένη στη μεσογειακή διατροφή, υγιεινή και πλήρης γεύσεων. Ελιές και ελαιόλαδο, μέλι, κρασί, κρέας και θαλασσινά είναι μερικές από τις νοστιμιές του νησιού.

Θάλασσα και παραλίες

Θάλασσα και παραλίες

Η Θάσος έχει περισσότερες από 30 παραλίες. Με άμμο ή βότσαλο, βαθιές ή ρηχές, κοσμικές ή απομονωμένες, κάθε μία με τη δική της μοναδική ομορφιά. Κάποιες από τις καλύτερες, βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Villa Oliva. Αν αγαπάτε το κολύμπι, την ιστιοπλοΐα, τα θαλάσσια σπορ ή απλά σας αρέσει να χαλαρώνετε δίπλα στη θάλασσα, η Θάσος είναι ιδανικός προορισμός για εσάς.

Υποβρύχιες καταδύσεις

Υποβρύχιες καταδύσεις

Η Θάσος φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και τον πλούσιο θαλάσσιο κόσμο της. Στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί υπάρχουν πολλά είδη ψαριών, κάθε μεγέθους και χρώματος. Ο καλύτερος τρόπος εξερεύνησης του πανέμορφου βυθού είναι οι υποβρύχιες καταδύσεις.

Ψάρεμα

Ψάρεμα

Το νησί της Θασου αποτελεί έναν από τους πιο πλούσιους ψαρότοπους της Ελλάδας. Ειδικότερα, το νότιο τμήμα του νησιού που εκτείνεται από το Αστρίς έως και την Ποταμιά, είναι ιδανικό για ψάρεμα από την ακτή η από βάρκα. Συναγρίδες, ροφοί, παλαμίδες, ζαργάνες, μαγιάτικα και πολλά αλλά είδη μπορούν να απαντηθούν από την Άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο.

Ποδηλασία/πεζοπορία

Ποδηλασία/πεζοπορία

Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα για να εξερευνήσετε το νησί. Η ποδηλασία είναι ένας όμορφος και χαλαρωτικός τρόπος γνωριμίας με το νησί. Η Θάσος επίσης διαθέτει εξαιρετικές διαδρομές. Περιηγηθείτε στους ελαιώνες γύρω από τη Villa Oliva, επισκεφτείτε την Γκιόλα ή ανακαλύψτε τα ορεινά μονοπάτια.

Με θέα τα άστρα

Με θέα τα άστρα

Απολαύστε στο έπακρο τα αστέρια ειδικά τις σκοτεινές νύχτες, όταν ο ουρανός είναι καθαρός και δεν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα. Η Θάσος προσφέρει ένα αμόλυντο περιβάλλον όπου μπορείτε να χαλαρώσετε κοιτάζοντας τα αστέρια.

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Μπορείτε να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ και να απολαύσετε την εκπληκτική θεά, τον αρχαιολογικό χώρο της Αλυκής, το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο. Απολαύστε τη νυχτερινή ζωή στον Ποτό και στα Λιμενάρια, τα οποία είναι τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της νότιας Θάσου, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Επίσης, επισκεφτείτε το «Παλατάκι» ή τον παραδοσιακό οικισμό του Κάστρου ή απλά ακολουθείστε τον κεντρικό περιμετρικό δρόμο του νησιού για να ανακαλύψτε τις υπόλοιπες ομορφιές του.